Een gezonde geest in een gezond lichaam?

Het bewijs en besef van de wisselwerking tussen lichaam en geest nemen toe.
Ons immuunsysteem en zelfhelend vermogen kunnen steeds minder bescherming en herstel bieden tegen de constante stress van uiteenlopende aard, waaraan wij ons zelf en onze kinderen blootstellen. Met wijd verbreide gevolgen als burn out, angsten, eenzaamheid, depressie, verslaving, langdurige conflicten, misbruik, geweld enz. 

Creatief leven, vanuit onze natuurlijke waarden als liefde, vrede, verantwoordelijkheid, moed, maakt ons minder vatbaar voor stress. Een van de belangrijkste pijlers van Living Values is dagelijkse reflectie, stilte, mindfulness. Dit verbindt ons steeds meer met de kern van ons wezen, met de bron. Zo krijgen we de kans om ons gezond, heel en evenwichtig te voelen.

Living Values activiteiten raken vanuit verschillende invalshoeken aan ‘gezondheid’ en de waarde van je lichaam. Kinderen leren meer bewust en gemotiveerd keuzes maken wat betreft hun manier van leven. Ze leren luisteren naar hun lichaam en hun ademhaling; ze leren liefde en acceptatie te ontwikkelen naar hun eigen lichaam en uiterlijk toe; ze ervaren dat, als jij je lichaam goed voedt en voldoende ontspanning en beweging geeft, je lichaam met jou samenwerkt; ze leren om zonder angsten, in toenemende vertrouwdheid met hun lichaam op te groeien.