Meer energie en waarde(n) in je leven? Neem elke dag een Inspirientje!

     ~ vrede ~ respect ~ liefde ~ verantwoordelijkheid ~ bescheidenheid ~ samenwerking ~

Wat is een Inspirientje?
Inspirientjes zijn 48 kaartjes om je te inspireren om alleen of samen, thuis of op school en op het werk, waarden (meer) in je leven te gebruiken.

Wat doe je ermee?
Als ouder of docent kun je een kaartje (laten) trekken en de waarde bespreken aan het begin van een lesdag of juist als energizer tussen de lessen door. Dit kan een kringgesprek in gang zetten. Je kunt een tekening, een verhaal, een gedicht, een lied of toneelstukje over een waarde maken en dat met elkaar bewonderen en bespreken. Je kunt een symbool, passend bij de waarde, bedenken en uitleggen aan elkaar. Of een kaartje trekken als ‘waarde van de dag’ en die waarde een dag lang in praktijk brengen. Na afloop bespreek je met elkaar wat dat met je doet.

Op een ouderavond of tijdens een vergadering kan iemand een kaartje trekken om samen even stil te staan bij de waarde op het kaartje. Dit kan door de tekst hardop voor te lezen, er even stil op te zijn, en daarna ieder uit te nodigen om zijn of haar gedachten rond die bepaalde waarde te delen met de anderen. 

Wat brengt het je?
Ieder van ons wordt geboren met een schat aan natuurlijke, innerlijke waarden als liefde, geluk, verdraagzaamheid. De Inspirientjes zijn bedoeld om met een enkel zinnetje kinderen en volwassenen bewust te maken van 12 van deze universeel menselijke waarden. Ze helpen ons de kracht van waarden te ervaren. Ze brengen ons op een speelse manier in contact met onze gevoeligheid, intuïtie, compassie, openheid, moed en individualiteit, een dieper niveau in onszelf.
Wie weet weerspiegelt het kaartje dat je trekt wellicht net de waarde die op dat moment speciaal is voor jou of voor de groep. Trek maar eens zo’n Inspirientje, er gaat een wereld voor je open. Een wereld waarvan je misschien niet wist dat die – allang – in jou bestond!

Te verkrijgen (5 euro excl. verzendkosten) via deze website of bij De School De Vrije Ruimte Den Haag www.devrijeruimte.org

          ~ eerlijkheid ~ vrijheid~ eenvoud ~ verbondenheid ~ geluk ~ verdraagzaamheid ~